Saturday, January 28, 2012

let's join!

Are you a Malaysian? Do you use Facebook? Twitter? Here are some presents for you!: Win prizes ranging from cool gadgets, shopping vouchers, experiences and more when you share a SAYS Social Recommendation to your friends on Facebook and Twitter. 

By choosing your favorite prizes from the Weekly Giveaway, every unique visit received after sharing a Social Recommendation will leave you with a +1 chance of winning a prize you chose. Even better, invite a friend and receive +10 chances!








p/s: bila aku tak de keje.. hehehe

Friday, January 27, 2012

first step

okeyy..
arini aku wat keje giler lagi..
tak cukup keje giler yang dulu 
tak settle lagi problemnyer..
sekarang aku da buat keje giler yang baru!!
hahaha..
ko memang tak serik-serik la tqa oii!

ehhhmmm..
tapi nape ehh bile setiap kali aku 
wat kerje giler macam tu..
bila time sampai kat pertengahan jalan jer.. 
baru aku nak rasa menyesal!!
hahahaa..
sungguh annoying serta
looooooserrr gila rasa perasaan ini tau tak!!
looooossssseerr!!
looosseerrr!!
loosseer!
looser!
loser!

=_=!










p/s: semoga dengan langkah ini dapat mendamaikan 2 pihak yang bertelagah.. cewaahh!! poyo la aku!! hahaaa.. tak de laa... semoga dengan langkah ini dapat merapatkan dua pihak yang tak berani bertegur sapa padahal hari-hari dok jumpe time makan kat kafe n mall.. =_=!

Tuesday, January 24, 2012

life must go on

 


















p/s: adek aku yang lelaki form 5 hebat giler masak nasi.. tapi aku?? huh!! life must go on tqa... hahaa.. tak pe dye masak nasi ko masak lauk jer.. kih!! =_=!!

Monday, January 23, 2012

syoknyer cuti..

yeahhh...
setelah 3 hari merehatkan diri di rumah
akibat perjalanan dari cangloon ke kajang yang
 menelan masa selama 17 jam..

finally..
aku telah hidup kembali untuk mengimarahkan
 blog yang tidak seberapa ini.. hahaa
hampehh punye bas cap DB..
tak mau aku naek akan dikau lagi..
tak pasal-pasal aku berkelana di 
hentian pudu menegakkan
 ke'justice'an untuk pulang ke rumah semata-mata..
huhhh!!

=_=!


me n retis2 bukit kaci.. 

tapi..
mari kita lupakan semua kenangan yang menguris
 lagi meghiris hati itu dengan
menikmati cuti ini dengan aman damai dan jayanya..
yeahh..

seyes heaven giler dok kat umah..
tak yah pikir pasal nak kene makan pe tok 
sarapan, lunch n dinner..
tak payah pikir bila masa nak kene basuh baju..
tak payah pikir semua tu..
tak payah..
hahahaa..

dan yang lagi best nyer dok kat umah nie..
semua makanan yang didamkan dan 
tak wujud di bumi sintok..
boleh dinikmati dengan heaven nyer..
hehehe..

abes la..
makin chubby la aku bile naek sem nanti..

^_^ 





p/s: ingatkan time cuti da stop da kene bahan.. rupenyer TIDAKKKKK.. huhhh! =_=!!

Thursday, January 19, 2012

today is the day!!

yeahhh..
kurang dari 10 jam lagi aku akan melangkah 
 meninggalkan bumi kachi ini..
tak sabarnye nak menjejakkan kaki 
di bumi sepang yang best dari kaci.. 
hahahaa..

tapi before that..
huaaaaaa..
penantnyer kemas bilik..
asal la banyak bebeno barang aku dalam bilik nie?
beranak ke hape barang aku nie?
makin banyak dari sem lepas je nampaknyer..

=_=!



hasil kumpulan buku selama 5 sem.. ori tuuu!! hehehe...






p/s: hari nie sumpah ngantok giler.. penat exam.. penat kemas barang.. penat kene keja dgn kucing..penat nak balik.. huaaaaa.. semuanyer penat.. =_=!

Wednesday, January 18, 2012

bersabarlah

adoiyaii..
apasal la makin tinggal 1 paper makin malas nak study nie?

adakah disebabkan..
 yang satu nie paper yang terakhir..

ataupun..

hati ku sudah tiada di kaci dan telah berlepas ke sepang..

ataupun..

kecewa melihat orang lalu-lalang dok tarik beg depan bilik..

ataupun..

minda ku telah berterbangan di sekitar kaci.. 
memikirkan ............. 
hahahaa

ataupun..

kesemua diatas??

=_=!








p/s: kantoi dengan sendirinya.. padan muka diri sendiri lagi!! =_=!

Monday, January 16, 2012

the end


finally..
today is the day...

SO

after this no more contractual obligations between us..
yeahhh..

i'm really happy right now..
rasa macam nak melompat tinggi-tinggi..
menuju puncak gemilang cahaya...
hahahaa..

^_^


goodbye encik tepon... !!


p/s: nasi goreng tomyam yang erah belikan hari nie sangat comel lagi sedap.. hahahhaaa..!! ~meroyannn~

Sunday, January 15, 2012

speechless









p/s: arini rasa nak golek-golek je kat tangga cinderella sebab super malu punye pasal.. huaaaaaaa.. thanks to my beloved friends yang sume sore macam speaker!! hahahaa.. by the way aku rasa puas sebab da cakap mende yang korang patot tau.. hehehe.. hey girls!! i'm do not have any relation with him anymore!! so no more gossiping ehh.. hahahaaa.. 

it's only 4

yesss...
lagi 4 hari lagi aku nak meninggalkan bumi sintok 
yang banyak beruk dan kenangan ini..
hahahaa..

BUT

dalam masa empat hari tu jugak la aku kene berjuang dengan 3 paper lagi..
wahai paper-paper exam
equity n trust, islamic banking law n admin law..
nanti kan la kemunculan ku di dewan exam..
hahahaha...

=_=!









tak saba rasanya nak tunggu kemunculan hari khamis..
bersiap sedia laa..

pukul 10.00 malam..
bas durian burung..
stesen bas cangloon..


^_^





p/s: adakah hari ini akan dibahan seperti hari semalam?? adoiyaii.. naling arr aku mcm nie!! =_=!

Saturday, January 14, 2012

terlepas sangkar

yeahhh..
finally i'm free..
free from everything that not necessary to mention here.. 
hahahaa..

now..
i get my freedom back..
i can ..
free to run..
free to fly..
free to jump..
free to lepaking..
free to laughing..
free to hangout with my buddies..
without any disturbing by someone..

in short,
i'm free to do what i want..
hahahaaa..

i get my freedom to do everything back!!

^_^


rasa macam nak berkejaran pusing kaci  sebanyak 48 pusingan jer..
hahaha..


see..
bukan susah pon nak bagi tau..
yang nak serabut kan diri tu wat pe?
come on la..
sekarang dunia da moden..
macam-macam cara boley guna tok sampaikan info..
yang dok pening cara nak bagi tau tu wat pe??
hahahaaa..

aku tak kesah la yang ko serabut ke tak..
yang penting jangan kau serabut kan aku sekali suda la..
yehaaaaa..

now..
aku memang tengah sangat-sangat bahagia dengan..
 life sendiri..
dunia sendiri..
kerja sendiri..
exam sendiri..
diri sendiri..
hahahaaa.. 

dah macam unsound mind je aku nie kan?
lantak laaa..

=_=!





p/s: 140112.. arinie aku triple malu kat kafe.. hampagas punyer kawan-kawan.. seronok ehh korang dok giat aku tengahari tadi?? tu naseb baek x de dila n yati.. kalau tak malu kuasa lima arr aku tadi.. ishhkkk.. mati dalam malu la aku kalau berterusan macam nie sampai 1901 nanti.. =_=!  

Friday, January 13, 2012

sorry

i have made a big mistake today..
=_=!

seyes rasa bersalah sangat-sangat..
even orang tu cakap tak pe..
but aku tetap rasa bersalah...

huaaaaa..
naling aku kalau macam nie!!





p/s: tak pernah aku rasa naling macam nie....ehhmmm.. perasaan ni lagi naling dari perasaan aku nampak 'mereka' berjalan depan masjid bersama tadi.. T_T 

wordless day
























p/s: dah rasa macam zaman dok kat kolej mawar la pulak bila aku tengok sticker kat barangan elektrik aku... hahahaaa.. =_=!!

zaman tok kaduk

tadi tengah dok godek-godek
segala macam kotak buku yang ada kat dalam bilik..
tetibe terjumpa barang-barang kenangan silam 
zaman tok kaduk aku dulu-dulu..
hahahaa...

serious pelik!!
tak sangka aku bawak sampai ke sintok 
barang-barang berharga zaman sekolah aku dulu-dulu..


ehhhmmmm...
no wonder la barang aku dalam bilik nie banyak nye bukan maen..
cess!!



wahhhh!! report card zaman sekolah dulu-dulu..
sangat nostalgia isi kandungannyerr... 


my bff.. love u alls laa..


time graduasi form 5 n dinner form 3..


kahazanah zaman mrsm kkb dulu..
pen n pembaris guna time spm..
pengasah pensil yang puan aidarinah bagi time form 5..
kad matrik yang tak berapa nak comel gambar nye..
kad outing yang tak pernah nak penuh..
tiket ktm dari rasa ke nilai..
lencana batch 10A1 yang wajib kene pakai..
gamba kekasih gelapku si jimmy lin yang sentiasa ade dalam dompet..


SERIOUS!!

 tak sangka aku simpan lagi mende-mende nie ehh..
kalau ikut kiraan matematik aku laa kan..
ade la dekat 5 tahun umur semua barang-barang nie..
hahahaa..

perhhh!!
umur barang nie lagi tua dari umur adek aku si adam tu...

^_^




p/s: aku nak simpan barang-barang nie sampai ke anak cucu laa.. nanti boley la aku show off kat cucu cicit aku time zaman muda-muda yang comel terlekat kat kad outing tuu.. hahaaaa.. yewwww!! =_=!!

monolog sendirian

finally..
tinggal lagi 3 paper je yang perlu aku jawab...
sebelum aku melabuhkan tirai sem 5 nie..
yeahhh.. 
sukanye.. sukenyee.. sukenyeeeeeeeeee.....
hahaha..

TAPI

tak payah nak suka-suka sangat la tqa oii..
kau nak exam abes dengan cepat..
tapi tak reti-reti  nak study betol-betol before exam..
pon tarakk guna jugak!!

nanti bila result keluar...
pastu.. 
dapat  keputusan yang tak seberapa..
 baru la nak kau nak rasa menyesal... 
hahahaaa... 

=_=!!



i'm proud of u my lil sis..


kali terakhir aku dapat mende mcm nie masa darjah 6 kot..
hahahaa..


to my dearest little sis..
nur izzatty idris..
tak de pape yang ika nak cakap..
juz want to say..
i'm really proud of u..
even ika n kakak tak sehebat zaty..

BUT 

let's we working hard together..
to accomplish our parents hopes..

 AND

be a good example to our little brothers..
abg lok, emy, apik n adam..

hopefully, dye orang pon boley berjaya dalam pelajaran..
macam kakak-kakak dye orang yang laen.. 

^_^




p/s: 110112.. tarikh aku kene buli dengan najmi.. huaaaaa.. malu kot bila jumpe mamat tu kat kafe or mall.. huaaaaaa.. rasa nak pakai topeng je bila lalu sebelah dye!! =_=!!

Monday, January 9, 2012

dugaan baru

balik dari anta pika kat cangloon tadi..
aku dapat satu a bit bad news..
huhhh!
tak pon hilang penat dah datang lagi dugaan..
sabo je la..
walaupun semua ni bersifat duniawi..
tapi ianya tetap lumrah kehidupan..
lagi tepat..
lumrah kehidupan student U..

=_=!


muka ceria pika n zam nak balik umah..
padan muka si raha tak dapat balik sekali.. lalalaa 


muka orang-orang yang tak abes exam lagi dan tak boleh balik.. 


adek ku si raha yang sengal!
beli stiker P moto n lekat kat keta..



p/s: ya Allah permudahkanlah segala urusan ku untuk hari esok.. kau lembutkanlah hati beliau dalam memberi kesenangan kepada kami yang teraniaya... Amin..

kotak hati

090112

2.48 pm

hujan turun dengan lebat membasahi bumi kaci..
seolah-olah ianya memahami apa yang aku rasai sekarang..




kalau..
 5 tahun dulu aku boleh hadapinya dengan tabah..

NOW

aku yakin... 
 aku sudah lebih matang.. 
 lebih tabah..
lebih cekal..
dari aku yang dulu..

aku yakin..
aku pasti..
akan aku buktikan..

TAPI

sebelum itu..
ingin aku pinta kepada yang insan berkenaan..

tolongla... 
bebaskan aku seperti dulu..
aku inginkan aku yang dulu..
aku yang ketawa dalam riang..
menangis dalam sedih..
bukan aku yang vise versa..
seperti sekarang..

aku da penat hidup macam nie..
pelase!!

=_=!




p/s: 0801.. sepatutnya semuanya berakhir semalam.. tapi nape yang berkenaan macam tau-tau je rancangan baek aku yang terakhir tu ehh.. ehhmm... tapikan aku tak sangka aku boley begitu tenang semalam.. aku rasa la kan.. aku aku rassssaaaaaaa.. aku rasa aku dah matang laaa!! hahahaaa..

1901

yeahhh..
hatiku sungguh riang tak terkira 
bila tiket bas tok pulang ke bandar halaman ku..
yang terletak nun jauh di sepang..
telah aku beli dengan jayanya..

SO

thanks banyak-banyak to kak bell sebab tolong belikan..
huhuhu..


errkk..
nampaknya  memang sudah terang lagi bersuluh la kan 
yang aku tak pergi beli tiket bas dengan jayanya itu!

=_=!






hurmmm..
jelesnyerrrrr!!!
pada tarikh yang sama iaitu 1901
adek aku yang kat jordan tu akan berlepas ke london..
dia nak pergi bercuti ke spain n morocco dengan member-member dia...

TAPI

aku pun akan berlepas jugak..
berlepas dari stesen bas cangloon..
menuju ke sepang untuk pulang ke rumah..
dengan menaiki bas cap durain burung.. 
hukhukhuk..

KESIMPULANNYER

itulah dia beza student yang belajar dekat oversea.. 
dan belaja dekat dalam malaysia..
hahahaa..

ketara sangat kan beza destinasi percutian kami time cuti nie..
kan? kan? kan?

^_^!!




p/s: ya Allah kau selamatkanlah perjalanan kami pada 1901 nanti.. Amin...

Saturday, January 7, 2012

niat itu penting

legaaaaaa...
tetibe rasa best pulak baca banking law ni ehh..
rupe-rupenye kalau faham memang la best..

tapikan..
 nape ramai kawan aku cakap banking law nie tak best??
aku rasa ok je..
even aku selalu tak berapa nak fokus dalam kelas banking nie..
tapi bila baca sendiri sampai faham..
not bad juga la subjek nie..
hehehe..


to puan lecturer banking law..
saya nak minta maaf bebanyak sebab jarang nak 
berapa fokus dalam kelas puan..
sebenarnya bukan saya tak nak fokus..
tapi saya tewas ditangan hasutan syaitan yang sering ajak 
saya online, tido, berangan, conteng buku masa puan tengah
 mengajar teramatla dahsyat sehingga saya tertewas begitu sahaja..

NAMUN

walaupun begitu..
ade jugak la dua or tiga dari kelas puan yang saya fokus 100%..
tapi dua atau tiga dari berpuluh kelas tu je la.. 
hehehee..

=_=!!






segalanya bermula dengan niat kita..
sekiranya kita dah set niat kita
 yang kita memang tak suka sesuatu subjek tu..
maka memang susahla kita nak fokus dan memahami akan subjek tersebut..

SO

renung-renungla dan selamat belajar!!
hehehe..




p/s: ooo.. baru aku faham pe yang letter of credit tu nak cakap sebenarnya setelah najmi terangkan menggunakan erah, yati, aku dan dia sebagai watak dalam topik tersebut.. huhuhu.. thanks tu najmi sebab terangkan kat aku.. lepas dapat penerangan tu barula terbit semangat nak study banking law dalam diri ini.. huhuhuhu..

Friday, January 6, 2012

baru panas dunia

huaaaa!! 
panas nyer bilik aku...
da rasa macam dok kat dalam sauna..
panas yang teramat sangat sampai aku boleh 
sunburn hanya kerana dok bilik je..
dinding bilik aku pon still rasa panas semacam sampai sekarang..

rasanya..
mesti ada yang ingat aku tipu kan?
hahaha..

TAPI

kepada sesiapa tak percaya..
mari la dok bertandang kat bilik aku dari pukul 12 tegahari til 6 petang..
konfem korang akan rasa otak korang mendidih..
badan korang berdihydration...

ehmm..
kalau panas-panas macam nie..
biasa nya satu keje aku pon tak jalan..
ye laaa..
aku kan tak leh tahan panas yang teramat..

SO

memang tak de bende yang berfaedah la yang aku buat..
ye laaa nak..
study tak boley..
tido tak boley..
yang boley hanya tengok movie, maen game, 
layan fb, twitter dengan bloging je..
tu pon aku dah sunburn sbb duduk kat meja study lama sangat..
cahaya matahari pulak attack dari luar tingkap 
straight abes kene kat muka aku pulak tu..

haiss.. abesla..
kurangla nilai hantaran aku kalo mcm nie..

=_=!!



baru panas dunia je nie.. sabo.. sabo..



p/s: jeles tengok yati ngan erah tido dalam bilik dyeorg time petang-petang.. untungla bilik tak menghadap matahari terbenam.. huhuhu..

secara jujurnya

i'm not proud of my mistakes..
i'm proud because i can learn from my mistakes..
they made me a better person..

thanks to you guys coz tell me about my mistakes..

^_^

aku bangga ada kawan-kawan macam korang..
berani menegur kesalahan secara berdepan..
walau pon time tu korang takut aku terasa..
cakap pon gugup..
hahaha.. 

yang sorang cakap dan yang sorang lagi tukar topik secara tetiba..
aku tau niat yang sorang lagi tu..
tak nak bagi aku terasa la tu..
hahahaa..

TAPI

korang jangan risaula..
aku bukan budak sekolah rendah nak melenting lepas kene tegur..
nak tarik muka masam mencuka dengan orang yang menegur..
i'm matured enough la..
tapi tok part nie je la..
part laen belom lagi..
sedang diusahakan untuk mematangkan ia..
hahahaa..

JADI

aku memang tak terasa pon masa..
sebab aku tau memang salah aku..
aku tak marah kalau orang tegur aku..
sebab..
aku tau korang tegur untuk kebaikkan aku jugak..
korang tak nak aku ulangi the same mistakes in the future kan?
huhuhu..


so serius aku terharu masa tu..
sebab korang la orang yang pertama berani tegur aku.. 
secara berdepan sambil bagi tahu ape
 yang korang tak puas hati dengan aku.. 
then..
give me some advice agar aku tak mengulanginya lagi in the future..

 thanks
 to korang sekali lagi sebab tak hipokrit..
aku bersyukur ade kawan macam korang kat sini..
saling ambil berat to each other..
even kita tak sebatch..

TAPI

kita tetap da macam satu family kat sini!!
yeahhh..


secara jujurnya..
aku sayang korang semua..

^_^



we are family!!



p/s: sekarang dah tak rasa menyesal belajar kat uum.. walaupun tak ade banyak tempat untuk berhibur kat sini.. tapi kat sini aku ada ramai kawan yang boleh hiburkan aku.. ^_^.. "aku sayang korang semua la!!" 

monolog terpendam

cepat la berakhir semuanya..
dah tak larat nak jawab pelbagai soalan yang diajukan..
yang orang yang menanya pon satu..
da terang-terang korang nampak sendirikan..
so ape lagi jawapan yang korang nak??
kepastian kah??
kalau nak kepastian sangat pergi la tanya kat tuan empunya diri..
jangan la tanya kat aku...
tolongla..
T_T

ehhmmm...
kepada tuan empunya diri..
nape awak tak jawab solan saya??
susah sangat ke nak jawab??
huh!! 
saya tak kesah la papepon jawapan awak..
BUT
saya just nak jawapan yang jujur dari awak..
itu je..
not more than that..
tolong la.. 
untuk kali yang terakhir ini je..






Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku



-sekian-


p/s: dear boys, don't take us for granted.. we are NOT toys!!