Tuesday, May 31, 2011

asasian lwa01/02J

tadi time bosan-bosan lagi tak de keje nak wat..
pergi la selongkar gamba time zaman asasi kat friendster dulu-dulu.. hehee..
pastu ternampak la gamba kelas group J..
huaaaaaa... windunyer kat dyeorg sume.. T_T!!
rasenyer kalau nak dicomparekan antara zaman asasi kat uitm dengan zaman uni kat uum..
ehhmmm.. konfem la zaman asasi lagi super best!!
huhuhu.. sebabnyer mase zaman asasi clazmate sume unite..
pegi jejalan pon sesama.. 
makan-makan dan maen boling reramai.. 
buka puasa sesama.. 
memekik kat stesen bas syeksen 2 malam-malam pon reramai gak.. heheee.. 
lagipun kat sana uni terlatak tengah-tengah town..
so.. banyak tempat boley lepak bersama..
then, kenderaan awam pon banyak untuk digunakan bagi kegiatan melepak..
tapi kalau kat uum.. alamatnyer kirim salam la..
dapat lepak kat kachi mall, cafe, or dalam kampus tu pon da kire ok la..
paling beruntung dapat lepak-lepak dan jejalan kat cangloon.. 
huhhuhuu..



group J ket depan Istana Kehakiman Putrajaya..



really miss the moment mase family law day dulu..



innocent giler muke semua.. hehee..



 mampukah nak ambil gamba sambil menyarap kat padang kachi macam nie??




group J is the BEST forever!! ^_^!!



in the Palace of Justice...
one of the precious memories during asasians..  



lwa01/02J miss this clazmate so much!! 
bila kite semua nak wat reunion agaknyer errkk??




p/s: erkkk motip tuan edit gambo letak gambar lan sebelah aku dan sebelahnyer lagi wa??? gerrr... hahaahaa..

Friday, May 27, 2011

perjanjian damai tqa dan din

PART ATIQAH IDRIS

Dengan ini mulai 27 May 2011 saya Atiqah Idris berjanji akan berdamai dengan Mohd Hafizuddin dengan tidak akan membulinyer  dengan menggunakan binatang-binatang yang tidak disukainya iaitu KUMBANG dan laen-laen yang sewaktu dengannyer. Perjanjian ini sah sehingga tamat pengajian kami di UUM ini. Namun perjanjian ini secara automatiknyer akan terbatal sekiranya Mohd Hafizuddin sendiri membuli saya dengan menggunakan kelemahan saya iaitu KUCING dan binatang-binatang yang sewaktu dengannyer. Sekiranya perjanjian ini dilanggari oleh nya maka dia hendaklah membelanja saya berjalan-jalan, tengok movie, maen boling serta makan2 selama sehari di sekitar Kedah dan Perlis.. Sekian...

yang benar, 
Atiqah Idris
27 May 2011 (3.53 am )


Atiqah Idris.. :P



PART MOHD HAFIZUDDIN

Pada pg yang dingin dan sejuk ini sy Mohd Hafizuddin atau dikenali dgn pnggilan Din secara rasminya ingin umumkan perjanjian damai antara insan yg bernama Atiqah Idris yg mana tidak akan membulinya sama sekali dgn binatang2 yg tidak disukai olehnya di atas muka bumi ini terutama sekali kucing...Perjanjian ini secara sahnya akan tamat sehingga berakhirnya pengajian kami di UUm. Andai kata dia melanggar perjanjian ini dengan sewenang2 nya, dia terpaksa belanja makan selama satu minggu di UUM @ Kachi Mall..Sekian.

Yang benar,
Mohd Hafizuddin @ Din Ganu
Jumaat(4.22 am)


Mohd Hafizuddin.. :P




p/s: dah lame tak maen perjanjian macam nie.. teringat kat zaman kecik-kecik dulu huhuhu.. tapi belanja makan seminggu.. errkkk.. bankrupt la aku nampaknyer.. =_=!! huhuhu..

Thursday, May 26, 2011

khazanah lama

hahaha.. tadi gi godek-godek picture kat facebook members zaman sekola dulu-dulu.. 
pastu terjumpa la beberapa keping gambar prasejarah semasa zaman kanak-kanak rebina di mrsm kkb.. huhuhu..
sangat nostalgia giler punyer gamba.. penuh dengan segala memories suka-duka .. ^_^!!

ye la.. mana taknyer.. tyme tu tengah zaman kanak-kanak yang nakal durjana.. 
mende yang tak boley buat tu la yang kita nak sangat buat kan?? hahaha..
so setakat kene jalan itik dalam longkang. jumping jet seribu kali, jalan itik bawah meja, berdiri atas kerusi sambil gigit kalkolator, lari keliling padang, study sejarah tengah-tengah padang sambil hujan turun, maen kejar-kejar dengan cikgu nak elak dari kene rotan sebab naek prep lambat, buku log terbang sampai tingkat bawah sume tu dah menjadi maenan serta hiburan kami di mrsm kkb dulu... lalalaaa..

tu belum lagi termasuk kene dende duduk ramai-ramai dalam longkang dan buat praktikal haji dan umrah berserta tawaf keliling sekolah sebab tak turun subuh hari weekend.. eheemmmm.... tak dilupakan jugala adegan menyorok dalam locker dan bawah katil sebab tak nak turun kuliah Jumaat punya pasal.. ^_^!!
waahhhhh.. bila dikenang balik.. tersangat la baek betol aku zaman sekolah dulu rupenyerr.. haisss.. =_=!! 

tapikan... bile diingatkan balik.. rupenyer semua tu adalah satu memory yang sangat manis lagi indah even mase kene dende dulu bukan maen menyumpah berbakul-bakul banyaknyer!! hahahaaa.. ye la geram lagi bengang punya pasal la katakan.. =_=!!

so rasanyer berkat kene denda yang interesting lagi advance macam nie la yang menjadikan kami manusia yang berguna sekarang.. kami kini menjadi lebey tabah dan cekal dalam menempuh arus kehidupan yang penuh dengan pelbagai onak duri dan cabaran...

jadi di kesempatan ini saya nak ucapkan ribuan terima kasih to semua cikgu-cikgu di mrsm kkb.. especially cikgu Azmi sebab selalu terskip saya semasa mengenakan denda yang hebat-hebat lagi mencabar belaka.. huhuhu.. i like style cikgu yang macam tuu.. ^_^!!



kelas 5 Bestari 2007 is the BEST!!



the girls in 5 Bestari..
huaaaa.. innocent giler muka aku.. =_=!!



 
skuad hoki gegirl mrsm kkb 2007.. terbaek!!
naeb johan daerah tuu..
paling comel budak jersi no 10.. lalalaa.. aku la tuu.. 


budak form 5 kene dende sebab lambat naek prep
lepas solat Jumaat.. huhuu...
penat kot dok jalan itik dalam longkang!!!


tragedi 6 Mac 2007..
bas maktab eksiden dan aku la salah seorang mangsa.. =_=!!
fuhhh.. naseb baek still hidup lagii.. 



p/s: rindunyer time kene dende mase kat asrama dulu.. time ikat member kat tiang tengah-tengah asrama pastu baling telor, tepong ngan ayer pon dirindui jugak.. huhuhuhu..  

Wednesday, May 25, 2011

saya suke berkawan dengan mereka

saya suke berkawan dengan mereka sebab mereka sentiasa ceria dan happy go lucky.. 
mereka juga sentiasa ade bersama dalam apa jua situasi tak kira la ups and downs..
berkawan dengan mereka menjadikan saya lebey peka tentang apa itu nilai persahabatan dan semangat setiakawan...
dan mereka juga menjadikan life saya di Kachi lebey bermakna sebab tak de la asyik duduk bilik mengadap buku dan belajar je kejenyer.. hehehee... 
jadi biarla apa orang nak kata yang penting saya gembira dan bahagia berkawan dengan mereka.. ^_^!!

so thanks to Amer, Daus, Alif, Addeen, Din, Ajis, Daus Peneng, Sybah, Lia, Fara dan Fifa.. :) coz korang sume sentiasa buat hidup saya gembira di Kota Keriangan Kachi sana.. hehehee..



p/s: saya tahu apa yang saya lakukan... =_=!! hahaaa.. ayat macam budak sekolah rendah sebab kepala tengah pening.. *_*!!

Monday, May 23, 2011

kalau tak bersedia janganla terima

ehhmm.. tak de pape pon sebenarnye nak tulis..
cume nak bagi tau yang selagi saya tak bersedia saya tak akan terima apa-apa bentuk tawaran.. 
tawaran?? dalam bentuk ape?? duit?? kereta?? kupon makanan?? atau PSP?? ehemmm..
semestinya bukanla semua di atas... hahahaa..
tawaran yang dimasudkan ialah tawaran yang melibatkan hati dan perasaan orang laen..
yelaa.. hati dan perasaan orang bukannye barang permainan..
boley dipermaenkan sesuka hatii.. seperti melambung-lambungkannya umpama bola tampar serta menarik-nariknya umpama maen tarik tali kapal... ^_^!! huhhh..
hanya orang yang pernah dipermaenkan sahaja yang akan mengetahui macamana rasa hati dan perasaan dipermaenkan..
dan rasanya amat la tidak enak sekali.. huhuhuhu..
rasa pahit, masam, pedas, masin, tawar, lemau, bengang, marah sumenyer bergabung menjadi satu..
eheeemmm senang citer enak lagi nasi lemak yang dijual di blok H daripada rasa hati dan perasaan dipermaenkan tahu!! =_=!!

wokey laa.. malas nak mengarut bebanyak.. wat sakit jiwa raga je bila teringat balik.. T_T!!
so.. time menonton movie da datang.. hehehe.. cau cincau dulu ehh.. bubye!!! 



p/s: even dah 4 tahun berlalu.. tapi rasa bengang still masih ade.. huhhh... saya still tak percaya pada _I_T_  lagi!!

Sunday, May 22, 2011

sailormoon berbahasa skema lagi puitis?

pagi tadi tanpa disengajani aku telah tertengok satu citer kartun..
yang dah agak berkurun jugakla aku tak tengok.. hehehe.. nama citer tu sailormoon..
lepas lebey kurang 15 minit aku tengok citer tu..
baru aku perasan yang sailormoon n the geng tu bercakap menggunakan bahasa serta ayat yang tersangat la skema dari segi bunyi dan susunan ayatnyer..
hahaaa.. sumpah lucu giler!!! 
yang tak boley blaa nye lagi bile si tuxedo bertopeng datang.. hahahaaa...
adek aku yang form 4 pulak boley tanye soalan lucu dengan tetibenyer.. 
soalannyer berbunyi begini: apasal bahasa si tuxedo bertopeng tu puitis sangat errkk?? 
mula-mula aku terdiam gak la bile dengar soalan adek aku tu..
tapi bila tengok dan dengar serta mendalami balik setiap ayat-ayat yang dia cakap tuu..
perrhhh.. memang sumpah lagi konfem yang si tuxedo bertopeng punye gaya bahasa tersangatla puitis.. 
da la puitis jiwang pulak tu.. aku pon tak paham ape yang dia nak cakap sebenarnyaaa.. hahahaaaa.. ^_^!!

so.. sebgai kesimpulan dapatla aku katakan disini yang bahawasanya citer sailormoon tu amat memartabatkan penggunaan Bahasa Melayu selain daripada memperjuangkan keamanan penduduk Jepun dengan bantuan kristal bulan.. hahahaaa..
kirenye ok la untuk tontonan umum budak-budak sekolah sebab bahasa yang digunakan lebey kurang sebijik bahasa yang digunakan dalam buku teks Bahasa Melayu edisi sekolah rendah.. huhuhu.. ^_^!!

jadi esok aku nak tengok citer Dragon Ball pulak yang akan ditayangkan pada masa dan channel yang sama.. hehee.. minta-minta la bahasa citer tu pon tak seskema citer sailormoon ni... =_=!!



ni la dia sailormoon n the geng yang skema tu.. 



 ni pulak si tuxedo bertopeng yang puitis lagi jiwang.. hehehee



p/s: napa la mase kecik-kecik dulu aku tak pernah perasan pon yang citer sailormoon tu guna bahasa yang skema errkk?? hahahaaa...

Saturday, May 21, 2011

Perbezaan Suka, Sayang dan Cinta

Saat kamu MENYUKAI seseorang, kamu ingin memilikinya untuk keegoanmu sendiri.
Saat kamu MENYAYANGI seseorang, kamu ingin sekali membuatnya bahagia dan bukan untuk dirimu sendiri.
Saat kamu MENCINTAI seseorang, kamu akan melakukan apapun untuk kebahagiaannya walaupun kamu harus mengorbankan jiwamu.

Saat kamu MENYUKAI seseorang dan berada disisinya maka kau akan bertanya,"Bolehkah aku menciummu?"
Saat kau MENYAYANGI seseorang dan berada disisinya maka kau akan bertanya,"Bolehkah aku memelukmu?"
Saat kamu MENCINTAI seseorang dan berada disisinya maka kau akan menggenggam erat tangannya...

SUKA adalah saat ia menangis, kamu akan berkata "Sudahlah, jangan menangis."
SAYANG adalah saat ia menangis dan kamu akan menangis bersamanya.
CINTA adalah saat ia menangis dan kamu akan membiarkannya menangis di bahumu sambil berkata, "Mari kita selesaikan masalah ini bersama-sama. "

SUKA adalah saat kamu melihatnya kamu akan berkata,"Ia sangat cantik/tampan dan menawan."
SAYANG adalah saat kamu melihatnya kamu akan melihatnya dari hatimu dan bukan matamu..
CINTA ialah di saat kamu melihatnya kamu akan berkata,"Buatku dia adalah anugerah terindah yang pernah Tuhan berikan padaku..".

Pada saat orang yang kamu SUKA menyakitimu,maka kamu akan marah dan tidak mahu lagi bicara dengannya.
Pada saat orang yang kamu SAYANG menyakiti hatimu, kamu akan menangis untuknya.
Pada saat orang yang kamu CINTAI menyakitimu, kamu akan berkata,"Tak mengapa dia hanya tidak tahu yang dia lakukan."

Pada saat kamu suka padanya, kamu akan MEMAKSANYA untuk menyukaimu..
Pada saat kamu sayang padanya, kamu akan MEMBIARKANNYA MEMILIH..
Pada saat kamu cinta padanya, kamu akan selalu MENANTINYA dengan setia dan tulus...

SUKA adalah kamu akan menemaninya bila itu menguntungkan..
SAYANG adalah kamu akan menemaninya di saat dia memerlukan..
CINTA adalah kamu akan menemaninya tidak peduli bagaimana pun keadaanmu..

SUKA adalah hal yang menuntut..
SAYANG adalah hal memberi dan menerima..
CINTA adalah hal yang memberi dengan rela...


suka, sayang atau cinta??




*dicopy dari sumber-sumber tertentu.. hehehee..

p/s: saya rasa saya dah konfius dengan diri sendiri.. =_=!!

Wednesday, May 18, 2011

17/5/2011.. don't want it be a part of memory

gerrrr... wat de horrible day ever!!
wat keje dari pagi sume tak menjadi..
keje siap tapi pastu dimusnahkan sendiri..
really wasting the time wat dari pagi.. T_T

huaaaaa.. bila la nak aku jadi matured sikit??
nie perangai dengan budak darjah 6 pon takde beza.. haisss..
adek yang darjah 6 kat umah tu pon lagi matured dari aku agak nyerr.. =_=!!

tapi rasenyer ok gak cam tu..
coz tak perlu la nak hipokrit depan orang..
cover ayu n jadi sopan santun tetibe..
ewwww.. memang not my style!!
hipokrit abes!!!! 
oleh itu better jadi diri sendiri depan  orang ok!!
tapi.... ayat dari Daus "budak-budak..!!" sangat tak boley blaa... =_=!!
tapi kan Daus budak
sekolah rendah ke budak sekolah menengah yang anda maksudkan tu?? hahahahaa... 




p/s: jangan maen game ala-ala true or dare tu lagi.. konfem jawapan menipu je yg kuar dari mulut aku.. hahhaaa.. ^_^!!

Saturday, May 14, 2011

even if i die, i can't let you go

by 2AM


Even though I'm young, the pain is the same
Just because I don't know the world very well
Doesn't mean that I don't know pain

Why do you lie, saying it'll be okay?
How will my heart that hurts this much
Be healed so easily?
How will I live without you?
That's why I

Can't let you go, even if I die
How am I suppose to let you go?
Whether you go or leave, fix my heart
If you can't fix it so that I won't be in pain
So that I can at least live
I wouldn't be able to live anyway
I can't let you go, even if I die

No matter how much you push me away
I'll hold onto you until the end
So that you won't be able to go anywhere

If you're really going to leave, then lie
That we should meet again tomorrow
That we should meet as we smile
If breaking up wasn't a joke, then I

Can't let you go, even if I die
How am I suppose to let you go?
Whether you go or leave, fix my heart
If you can't fix it so that I won't be in pain
So that I can at least live
I wouldn't be able to live anyway
I can't let you go, even if I die

We went through so much time together
How are you telling me to live by myself now?
I can't do that, I can't

I can't let you go, even if I die
I really can't let you go
How am I suppose to let you go?
I can't let you go
Whether you go or leave, fix my heart
If you can't fix it so that I won't be in pain
So that I can at least live
I wouldn't be able to live anyway
I can't let you go, even if I die




p/s: awesome song with awesome vocal.. ^_^!!

Thursday, May 12, 2011

11 qestions in 3 hours??

fuhhh.. lega tinggal lagi 2 paper je lagi yang perlu dijawab sebelum dapat berangkat pulang ke rumah untuk meluangkan masa bersama keluarga tercinta.. 
serius da lama gila tak balik rumah.. dekat 3 bulan kot.. hehee..
nie yang membuatkan aku tetibe tertanya-tanya yang aku nie sebenarnye belaja kat oversea atau kat malaysia?? 
tapi jawapan untuk soalan itu tak la penting mana pon.. so conclusionnyer aku malas la nak jawab.. hehe..
baek fokuskan kepala untuk jawab soalan exam yang tinggal lagi 2 paper banyaknyer.. =_=!

ohh yerr.. bercerita mengenai soalan exam.. tadi first time dalam sejarah exam aku terpaksa menjawab 11 soalan esei dalam masa 3 jam.. i repeat 11 soalan ok!! sumpah banyak giler!!!
patot arr mase jawab tadi minda aku tertanye-tanya bila la soalan nie nak habis dijawab erkk??
dan first time dalam sejarah exam aku pen habis dakwat time-time tengah jawab exam!!
hahahaa.. ye laa selalu dakwat pen abes sebab aku rajin menconteng buku time lecturer tengah berlecture kat dalam kelas.. tapi kali nie laen plak citernyer.. dengar cite pen tu aku baru je guna arinie!! errkk?? 
aku jawab banyak sangat or syarikat pen tu saje je nak sabotaj aku dengan letak sikit je dakwat kat dalam pen yang aku beli tuu?? 
ehhmm.. tapi.. bila difikirkan balik x de la panjang sangat pon aku jawab.. cume 1 booklet dan 7 kertas tambahan je yang aku guna..
so.. rasenyer konfem memang syarikat pen tu la yang saje letak dakwat sikit kat dalam pen yang aku baru beli dan habes digunakan tuu.. cessss!!! unjustice betol la!!!  
hahaaa.. wokey la.. aku malas nak mengarot lagi.. aku baru perasan jam da nak dekat ngan pukul 9 malam.. 
dan baru aku teringat yang aku de meeting nak kene attend.. =_=!! haiss.. wat de #%$#%^ la wat meeting time-time orang nak exam nie erkk?? 


p/s: taubat da x nak study last minit cam semalam.. sumpah banyak giler in the decided case yang aku tulis.. T_T!! wahai puan lecturer kasihanilah student mu yang tak berapa nak rajin dan pandai ini... Amin.. 

Wednesday, May 11, 2011

9 days more

yeahh.. lagi 9 hari je lagi nak balik rumah..
tak sabarnye nak tinggalkan bumi kachi yang penuh dengan segala 

%@(*&$%-^&*# hahaha..
rindunyer nak maen dengan Adam kat rumah.. T_T
rindunyer nak gi berjalan dengan kakak sambil menghabiskan minyak kereta.. kihkihkih..
but, before bergembira di rumah.. ade lagi 3 paper law (family, criminal n tort) nak kene dijawab dulu..
huhuhu.. =_=!! rasenyer kalau dikumpulkan semua hasil karangan aku dalam kesemua paper law yang aku jawab ni.. konfem leh wat koleksi cerpen tak pon novel.. hahaaa..
ye laahh.. mana tak nyer jawab ikut sedap hati jer bukan ikut buku.. ^_^!! hehee..





p/s: i miss my home so much.. lalalaa.. tapi tak pernah pulak i miss kachi pon?? 

Sunday, May 8, 2011

excited punye pasal

frust giler semalam..
ingat kan arinie (8 Mei) exam consti..
rupenyer esok (9 Mei)..
fuhhh.. naseb baek aku tak message yati suruh kejut aku pagi-pagi arinie..
kalau tak mesti dia bahan aku sepanjang hayat kan?? 
hahahaaa.. =_=!!

ingatkan dah dapat tahu exam lambat sehari aku akan terus manghadap buku..
rupenyer terus tutup buku dan on laptop..
senang citer terus maen game dengan jayanyer..
perhhh.. ape nak jadi wahai anak En Idris yang satu nie???
Magistrate? Peguam? Legal Advisor?  Tokey Kedai Kek?? or Suri Rumah??
hahahaahaaa.. ^_^!!